Nieuwe konijnenbar

De nieuwste zomerbar in Zelzate pakt uit met een bijzonder concept: bezoekers zitten er tussen de konijnen. Het initiatief komt van dierenliefhebber Jonas Wielandt, ooit deelnemer aan het tv-programma ‘Blind Getrouwd. De pop-upbar ligt in de tuin van Wielandt, in het centrum van Zelzate.
“In de plaats van zelf op reis te gaan bezorg ik deze zomer andere mensen een vakantiegevoel in mijn tuin. Het is een beetje mijn nieuwe hobby geworden. Gedaan met het privéleven”, vertelt Jonas Wielandt bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Hij opent deze zomer de pop-upbar ‘Pura Vida’ in zijn eigen tuin en laat er zijn konijnen gewoon vrij rondlopen. “De konijnen doen gewoon hun ding, het is niet de bedoeling dat kinderen of andere bezoekers ze gaan opjagen. Als ze zelf toenadering zoeken, mogen ze natuurlijk geaaid worden. Maar het ligt niet in de natuur van konijnen om opgepakt te worden, ze hebben dat ook nooit geleerd”, vertelt hij.

Rustig concept

Geen vette beats of wilde feestjes in de nieuwe zomerbar, het moet vooral een gezellige plek zijn: “Het is de bedoeling dat de zomerbar een oase aan rust is. Wie wil chillen en de drukte wil ontlopen, is welkom. De bar ligt op een boogscheut van de Markt van Zelzate.”

Konijnenhol

Wielandt heeft zes konijnen die in de tuin holen en tunnels graven, soms zelfs tot een meter diep. Toch hoeven de buren niet bang te zijn dat de diertjes zullen ontsnappen. “De tuin is volledig ommuurd dus kunnen ze er niet uit. Al was er onlangs wel een slim konijn dat op het hok was geklommen en zo de muur had bereikt. De buren dachten dat mijn kat erop liep maar het bleek dus mijn konijn te zijn”, lacht Wielandt.

Konijntjes vroeg naar bed

De zomerbar is elke zomerdag open als het mooi weer is, van drie uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds. Wielandt gaat dus niet door tot in de late uurtjes en dat is een bewuste keuze. “We sluiten al om negen uur. Zo kunnen ook de konijntjes op tijd naar bed.”

BV

Wielandt liet zich de voorbije jaren al vaker opmerken als grote dierenliefhebber onder meer door verschillende gevallen van dierenmishandeling aan te kaarten. Bij het grote publiek is het echter vooral bekend van zijn deelname aan het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’. Wielandt nam deel aan het eerste seizoen, maar zijn huwelijk sprong af.

Bron: Radio2.be