WinterTenToonstelling 2022

We zijn blij u te kunnen mededelen dat de wintertentoonstelling door kan gaan. Helaas niet op de manier die we graag zouden zien. Vanwege de nog steeds heersende vogelgriep mogen AI-gevoelige dieren niet getransporteerd worden. Daarnaast mogen duiven niet vervoerd worden als er een algemeen vervoersgebod geldt, de zogenaamde 10 KM zone.

Op dit moment bevindt Vlaardingen zich nog in zo’n 10 KM zone. We hopen dat het vervoersverbod tijdig opgeheven wordt, anders zullen ook duiven niet ingeschreven mogen worden.

Hieronder vindt u het vraagprogramma en het inschrijfformulier.

De Dierendagshow in Ulft gaat in aangepaste vorm door

Er worden konijnen, cavia’s, kleine knagers, oorspronkelijke duiven en sierduiven gevraagd. Zie hiervoor het aangepaste vraagprogramma op de website van www.kpvsilvolde.nl

Helaas zijn er nu verspreid over het gehele land vogelgriep uitbraken en is er nog steeds een landelijk tentoonstellingsverbod voor AI gevoelige dieren. In goed overleg tussen het KLN-bestuur en het bestuur van K.P.V. Silvolde e.o. is besloten om de KLN-bondshow veren te annuleren. K.P.V. Silvolde e.o. gaat aan de fokkers die al hebben ingeschreven het volledige inschrijfgeld voor de AI gevoelige dieren terugbetalen.

JongDierenDag gaat niet door

Gisteren is onderstaand bericht verstuurd

Helaas, helaas.
Afgelopen woensdag is er bij de kinderboerderij in Vlaardingen vogelgriep geconstateerd.
Daarbij zijn er een 3 en een 10 kilometer risicozone afgebakend. Dit houdt in dat Maasdijk binnen de 10 km zone valt.

Gisteren en vandaag hebben we intensief contact gehad met de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). We hebben het dwingende advies gekregen de jongdierendag niet door te laten gaan, vanwege hoog risico op indirecte besmetting. Veel van onze leden hebben naast konijnen en duiven ook pluimvee, waardoor onbedoeld vogelgriep kan worden meegenomen..

We moeten dan ook met spijt de jongdierendag afgelasten, hoe jammer we het ook vinden.
We komen zo snel mogelijk bij jullie terug met alternatieven/ideeën zodra het weer mogelijk is.

KDV Westland

Foto: Internet

JongDierenDag 2022

Op 27 augustus a.s. organiseert KDV Westland, in samenwerking met VPKV, wederom een JongDierenDag. U heeft inmiddels het vraagprogramma per post of per mail ontvangen. Mocht dat niet het geval zijn, laat het ons weten of download ze van deze website.

Helaas mogen AI gevoelige dieren vanwege vogelgriep nog steeds niet vervoerd worden en ontbreken om die reden op deze dag. Uiteraard zijn alle leden wel van harte welkom.

Witte hazen, zwarte hazen

Beste allemaal,

Ik wil jullie graag opnieuw kennis laten maken met de zwarte Belgische Haas. Helaas niet meer erkend in Nederland. Het is een uitdaging voor mij om hier weer erkenning op terug te krijgen, zodat zij ook weer in volle glorie voet op Nederlandse bodem krijgen. Dit zal niet van de een op de andere dag gaan, maar met behulp van onze Belgische collega’s gaat dit vast goed komen.

Lees meer

VPKV