National Federationshow UK afgelast

De National Federationshow in de UK gaat niet door. Tijdens de raadsvergadering van de Nationale Federatie van Pluimveeclubs (2/8/20) is het besluit door de Federatieraad genomen dat er, vanwege de voortdurende coronavirus pandemie en de onzekerheid van de komende maanden, geen andere optie was dan de show dit jaar te annuleren.

“Dit is niet een beslissing die licht is genomen, maar het welzijn van allen die de show bijwonen moet van groot belang zijn en overwegen. ‘The Fed’ zal terugkeren, groter en beter, op 18 & 19 december 2021. We hopen dat jullie dan weer mee kunnen doen. Blijf veilig”

Bron: FaceBook | The Federation Championship Show

Website | The Federation Championship Show

Ter overname Wyandotte krielen

[Update: Er is inmiddels een oplossing gevonden, reageren is niet meer nodig]

Normaal gesproken gebruiken we de website niet om dieren aan te bieden, maar dit is een uitzondering. Door privé-omstandigheden zijn we op zoek naar een nieuwe liefhebber voor een 12-tal Wyandotte kriel hennen en een 2 tal hanen in de kleuren wit en zwart.

Mocht u interesse hebben kunt u dat kenbaar maken via onze contactpagina.

Foto is ter illustratie; dit zijn niet de hennen en hanen waar het om gaat.

De Europa Show

De Europa Show lijkt toch plaats te vinden. Tijdens een videoconferentie op 23 juli 2020 was het EE-bestuur verheugd over het aanbod van de Poolse Associatie om de geannuleerde Europa show in Tulln (A) over te nemen.

Deze zal dan georganiseerd worden in Kielce. Een delegatie van het bestuur komt op 5-6 september in Warschau bijeen met de Poolse verantwoordelijken om te verduidelijken of de show al in 2021 of wellicht in 2022 kan worden gehouden en om verdere details te bespreken.

Meer lezenDe Europa Show

Waardering van hooi

Hooi heeft veel positieve eigenschappen die de gezondheid van dieren ten goede komt. Goed hooi bevat voedingsstoffen als vitamine D, eiwitten en suikers, bevordert de darmwerking en verbetert de voerbenutting. Maar goed hooi produceren vraagt om een planmatige aanpak.

In het artikel “Hooi wordt weer hip” (Veeteelt februari 2020) wordt daar verder op in gegaan. Je kunt het artikel hieronder lezen/downloaden