Dierenwelzijn in goede handen bij kleindierenliefhebber

Logo ZSH

Over onze boeiende relatie met (klein)dieren

Op 16 mei vindt het symposium ‘Dierenwelzijn in goede handen bij de (klein)dierenliefhebber’ plaats in Utrecht. Dit is een gezamenlijk initiatief van K.N.V. Ornitophilia en de Stichting Zeldzame Huisdieren. Aanleiding is het 125 jarig jubileum van K.N.V. Ornitophilia. Deze dag draait om de betrokkenheid van de liefhebbers bij het dierenwelzijn. Tijdens dit symposium worden de maatschappelijke ontwikkelingen rondom dierenwelzijn besproken.

Meer lezenDierenwelzijn in goede handen bij kleindierenliefhebber

Geen ophokplicht vanwege vogelgriep

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aan de deskundigengroep dierziekten gevraagd het risico voor de vogelgriep (HPAI) voor Nederland te beoordelen. Naar aanleiding van dat advies is besloten vooralsnog geen ophokplicht voor pluimvee in te stellen.

Op 31 december 2019 was in oost Polen een uitbraak met de hoogpathogene vogelgriep (HPAI van het serotype H5N8). Dat was de eerste HPAI uitbraak in de Europese Unie van dit winterseizoen. Inmiddels zijn uitbraken gemeld uit meerdere landen in midden en Oost Europa (Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Oekraïne). De situatie aldaar is zorgelijk. Ook zijn er twee dode besmette wilde vogels gevonden, één in Polen en één in Duitsland vlakbij de Poolse grens.

Meer lezenGeen ophokplicht vanwege vogelgriep

Gelderlandshow gaat door

De Gelderlandshow blijft doorgaan !! Nadat de organisatie op 2 januari ’20 te horen hebben gekregen dat de vertrouwde hal in Wijchen niet langer beschikbaar was, is met stoom en kokend water een zoektocht gestart naar een nieuwe locatie voor de op een na grootste kleindiermanifestatie die ons land kent. En wij zijn er wonderwel in geslaagd !!
Van 11-13 december kunnen wij terecht in de echt fraaie Metropole Hal in Druten.

Meer lezenGelderlandshow gaat door

Ingeschreven dieren Noordshow 2020

De Noordshow is een nationale tentoonstelling die van donderdag 9 t/m zaterdag 11 januari 2020 gehouden wordt in de Expohal in Assen. Het nationale karakter betekent dat fokkers uit heel Nederland met hun dieren naar Assen komen. Vanwege de grote verscheidenheid aan rassen, is er ook internationale belangstelling en vinden fokkers uit de omringende landen hun weg naar Assen en kennen we inzendingen vanuit met name de landen Duitsland, België en Luxemburg. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 15.000 mensen de Noordshow en vanwege de grootte is er ook vanuit het buitenland belangstelling om de show te bezoeken.

Meer lezenIngeschreven dieren Noordshow 2020