Dierenparade Noordshow 2021 naar Hardenberg

Het bestuur van de Dierenparade Noordshow heeft het voornemen hun show in 2021 te gaan onderbrengen in “Evenementenhal Hardenberg”. De show zal dan (behoudens goedkeuring KLN, NBS en Facilitair bureau) gehouden worden op 16, 17 en 18 december. Samen met de leden van de Noordshow en de vele vrijwilligers werd op 6 januari (via ZOOM) al stil gestaan bij een vertrek uit Assen. Het is waarschijnlijk goed u hierbij het volgende mee te geven wat belangrijk was in de besluitvorming.

Meer lezen

Een bijzonder kippenboek

Tussen 1995 en 2019 bezocht Elly Vogelaar vele hoenderfokkers die met plezier wilden vertellen wat de pluspunten (en heel eerlijk ook: de minpunten) waren van het door hun gehouden ras. Het was, zoals ze altijd zei, fantastisch leuk om te doen. Alle opgetekende verhalen werden in de loop der jaren – compleet met foto’s van fokker en kippen – gepubliceerd in het voormalige tijdschrift Avicultura, en later in het digitale tijdschrift Aviculture-Europe.

Meer lezen

De Kippenliefhebber

Bent u een kippenliefhebber? Dan is het gratis te downloaden magazine “De Kippenliefhebber” wellicht iets voor u.

“De kippenliefhebber” belooft maandelijks te verschijnen en verhaalt over dagelijkse ervaringen, wetenswaardigheden en anecdotes. Het biedt seizoensgebonden verzorgingstips en praktische zaken over o.a. huisvesting.

Op dit moment van schrijven zijn er twee edities verschenen.

Meer lezen

ExpertMeeting “Fokken zonder gokken”

Op woensdag 13 januari vindt de KLN ExpertMeeting “Fokken zonder gokken” plaats. Jan Steverink geeft uiteg over het meten van kenmerken bij kippen en hoe je op basis daarvan dieren kunt selecteren voor de fokkerij. Daarbij legt hij een link tussen de bedrijfsmatige- en de hobby houderij. Na de uitleg kunnen vragen gesteld worden en zou Jan graag de discussie aangaan over de rol van speciaalclubs als stamboekvereniging. Iedereen is welkom, in het bijzonder de leden van de diverse speciaalclubs!

Meer lezen

Vogelgriep in Maasland

Nieuwe uitbraak

Gisteren 5 december was Sinterklaas in Nederland, maar ook zijn we weer opgeschrikt met een nieuwe uitbraak van HPAI in Maasland (gemeente Midden-Delfland, provincie Zuid-Holland) bij een kleinschalig pluimveebedrijf. Ook hier is weer een toezichtgebied van 10 km ingesteld rondom het bedrijf. De kippen op het bedrijf zijn geruimd. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in deze zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Maasland.

Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met bedrijfsmatig gehouden gevogelte. Keuringen, waarbij dieren of eieren verzameld worden mogen binnen de 10 km rond het bedrijf ook niet doorgaan.

Meer lezen

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!