Ophokplicht commercieel gehouden pluimvee

Naar aanleiding van de recente vondst van de hoogpathogene variant van vogelgriep bij twee knobbelzwanen in Utrecht, heeft minister Schouten (LNV) besloten dat per vandaag een ophokplicht geldt voor commercieel gehouden pluimvee in geheel Nederland.

Een groep deskundigen heeft geconcludeert dat de vogelgriep naar alle waarschijnlijkheid afkomstig is uit Rusland. Het risico wordt geschat op ‘hoog’ waarvan de nationale ophokplicht het gevolg is.

Bron: Rijksoverheid | Landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Een verloren jaar

De een na de andere kleindierkeuring en bijbehorende show vervalt vanwege COVID-19. Organisaties die het niet aandurven vanwege de kans op o.a. besmetting, maar ook financiën spelen een rol. Elke show worden er toch kosten gemaakt en het is maar de vraag of je die eruit haalt als er te weinig fokkers inzenden. Dan is het ook nog afwachten of er voldoende keurmeesters beschikbaar en bereid zijn om te komen.

Van de grotere shows staan Oneto en Noordshow nog in de planning. Binnenkort zal duidelijk worden of deze shows doorgaan of niet. [edit: inmiddels is bekend dat Oneto niet doorgaat]

Onder de titel “Een verloren jaar voor fokkers van kleindieren in Twente: ‘Dan zeggen ze volgend jaar beter. Hoezo volgend jaar?” is er een artikel verschenen in Tubantia dat het gevoel van velen weergeeft.

VPKV tentoonstelling en ledenvergadering

Beste leden,

Na onze jong dierendag hebben we helaas ook moeten besluiten om de wintertentoonstelling te annuleren.

De jeu de boules vereniging heeft ons laten weten dat
” de hal in verband met de coronacrisis op dit moment niet beschikbaar is voor evenementen van deze omvang. Dit houdt verband met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand, onvoldoende horecacapaciteit en andere overheidsmaatregelen waaraan niet voldaan kan worden. Het spijt ons dat wij u niet beter kunnen berichten, maar wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.”

We hebben nog gekeken naar andere opties, maar het bestuur heeft besloten niet met gevoel, maar op grond van realiteit het risico niet te tarten en te besluiten dit jaar geen show te houden.

Om dezelfde reden hebben we besloten de ledenvergadering van aanstaande maandag,
5 oktober 2020 te annuleren.

Hopende op uw begrip wensen we iedereen alle gezondheid toe,

Bestuur VPKV

Euregioshow 2020

Geachte Kleindierliefhebber,

Hierbij ontvangt u van ons de digitale Vraagprogramma van de Euregioshow.
Welke wordt gehouden van 13 tot 15 November a.s.

Ook dit jaar is er weer de unieke samenwerking tussen de 3 lokale verenigingen te weten W38 konijnen vereniging Bocholt, Vogelliefhebbers Bocholt en KDV Euregio. Op deze wijze komen er 3 groepen samen op de tentoonstelling. Die hierdoor de naam krijgt

2. Internationale Vogel en kleindiershow

Meer lezen

JongDierenDag 2020 geannuleerd

Beste leden,

Het bestuur van KDV Westland heeft ons afgelopen week laten weten de JongDierenDag te willen annuleren. Daarop hebben we ons, als bestuur van VPKV, achter die beslissing geschaard. Ondanks dat we al heel ver waren met de voorbereidingen hebben we gemeend de veiligheid van ons allen boven alles te stellen. Mede na de persconferentie van afgelopen dinsdag moeten we ons afvragen of we een dergelijk evenement wel door moeten laten gaan en een risico willen lopen. 

We vinden het, net als jullie, ontzettend jammer, we hadden allemaal veel zin in deze dag, zoals ook te zien aan het aantal inschrijvingen van ruim 250! dieren.

In de aankomende tijd zullen betaalde inschrijvingen teruggeboekt worden. 

Hopende op jullie begrip,

Namens het bestuur
VPKV

KLN Nieuwsbrief 2020-3

Vorige week is de 3e nieuwsbrief van KLN verschenen. Je kunt de nieuwsbrief via deze link online lezen, maar nog beter is het om zelf lid te worden. Dat gaat als volgt:

  1. Klik op deze link. Je komt op een pagina zoals hiernaast afgebeeld.
    Vul de gevraagde gegevens in en klik op ‘Aanmelden’.
  1. Vervolgens krijg je op het gegeven mailadres een mail met een link. Pas na het klikken op deze activatielink wordt jouw adres opgenomen in de verzendlijst.

    Let op! Deze activatiemail zou in je spam terecht kunnen komen.

  2. De volgende nieuwsbrief krijg je vervolgens automatisch in je mailbox.