Dierenwinkels kopen veelal cavia’s via de handel

Cavia's in dierenwinkels worden vaak via handelaren ingekocht.

Veel dierenwinkels betrekken hun dieren van handelaren, waardoor ze de achtergrond, de ouders, de leefomstandigheden van de dieren niet kennen. BNN/VARA programma Kassa heeft een onderzoek gedaan naar de handel en wandel van deze handelaren. De uitzending is hier te bekijken. 

In de uitzending hoor je de eigenaar van een dierenwinkel zeggen: “Vanaf dat de fokker hem weg doet tot aan de dierenwinkel is het dier een product”. Hieruit zou je ook kunnen concluderen dat het beter is om dieren rechtstreeks van een fokker te kopen. Kansen?

 

Cavia’s in Ikeabakken

Caviastal Monster & co foto 1

Tijdens de jongdierendag van KDV Westland en VPKV kwam ik in gesprek met Afred Rozemeijer. Tijdens dat gesprek nodigde hij me uit om eens te komen kijken bij zijn caviastal “Monster & Co”. Een dergelijke uitnodiging kan je dan uiteraard niet laten gaan. Altijd leuk om over de gezamenlijke hobby te praten en de dieren en verblijven van een ander te zien. 

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Aangekomen in Monster gingen we meteen de trap op naar boven. Alfred houdt zijn dieren namelijk niet in de tuin of in een schuur, maar in een kamer boven in zijn huis. 

Meer lezen

VPKV