Dierenparade Noordshow 2021 naar Hardenberg

Het bestuur van de Dierenparade Noordshow heeft het voornemen hun show in 2021 te gaan onderbrengen in “Evenementenhal Hardenberg”. De show zal dan (behoudens goedkeuring KLN, NBS en Facilitair bureau) gehouden worden op 16, 17 en 18 december. Samen met de leden van de Noordshow en de vele vrijwilligers werd op 6 januari (via ZOOM) al stil gestaan bij een vertrek uit Assen. Het is waarschijnlijk goed u hierbij het volgende mee te geven wat belangrijk was in de besluitvorming.

  • De eigenaar Libéma van de Expo Hal in Assen heeft het contract opgezegd. Daar kunnen we dus onder deze eigenaar niet meer terecht.
  • De Expo Hal in Assen staat te koop, maar een koper heeft zich nog niet aangediend en het is ook niet de verwachting dat deze er voor 1 februari 2021 zal zijn. (Voor deze datum moet de tentoonstellingsaanvraag bij het FB zijn.) Ook over de wat verdere toekomst van Expo Assen is grote onzekerheid.
  • De Dierenparade Noordshow was het liefst in Assen gebleven, maar die mogelijkheid is er dus niet.
  • Na onderzoek in Noord Nederland bleken twee alternatieve locaties geschikt. Het WTC Expo in Leeuwarden en “Evenementenhal Hardenberg” te Hardenberg. (Alle andere mogelijke locaties zijn onderzocht, maar niet geschikt – te klein – bevonden).
  • Voor beide genoemde locaties is de eerste week van januari onbespreekbaar omdat beide hallen voor die week al langjarige contracten hebben lopen met andere evenementen.
  • Voor de locatie Leeuwarden is alleen medio November een optie. (andere perioden niet beschikbaar).
  • Voor de locatie Hardenberg is alleen de 3 e week van December een optie. (andere perioden niet beschikbaar).
  • In het gesprek op 6 januari met de aanwezige leden en vrijwilligers is een overgrote voorkeur uitgesproken voor Hardenberg. Daarbij zijn door hen de meer centrale ligging van Hardenberg en het feit dat Duitsland dichter bij is als voordelen ingebracht. Ook de mogelijkheid voor een samenwerking met de kleindierenverenigingen uit Overijssel en de NOP zijn genoemd.

Als bezwaar tegen Leeuwarden is ook genoemd dat de Noordshow als bondstentoonstelling in november te vroeg is. Dierenparade Noordshow realiseert zich terdege dat dit gevolgen zal hebben voor sommige andere tentoonstellingsorganisaties in het land.Als de KLN bondsshow van begin januari verhuist naar half december dan betekent dit wat voor de shows in bijv. Druten, Enschede, Kampen, maar ook zeker voor de Dierenparade Noordshow zelf. Het bestuur gaat er vanuit dat niet direct de zelfde aantallen dieren op de show in Hardenberg zullen komen die we in Assen hadden. Er is echter geen andere keus. Stoppen met de Dierenparade Noordshow na 42 edities is in ieder geval voor het bestuur, de leden en de vrijwilligers geen optie.

Over deze verandering heeft men als shows al een paar keer met elkaar gesproken. Afgelopen donderdag was er nog een gezamenlijk overleg. Daarbij waren naast de bonden KLN en NBS ook de betrokken tentoonstellingen aanwezig. Binnenkort wordt nog eens gekeken of een verschuiving in de tentoonstellingsagenda mogelijk is. Immers onze showweek in de 1ste week van januari komt beschikbaar.De Noordshow zal een aanvraag naar het FB sturen voor 1 februari. Dierenparade Noordshow heeft belang bij een florerende kleindieren organisatie op alle niveaus. We hopen dat er begrip ontstaat voor de gedwongen verhuizing (datum en plaats) en dat we elkaar opzoeken waar nodig, met elkaar gaan overleggen en misschien wel gaan samenwerken. Voor de toekomst zijn we elkaar zeker nodig. Over de verdere uitwerking zullen we u de komende maanden nader geïnformeerd worden.


Gerelateerde berichten

VPKV