Dierenparade Noordshow 2021 naar Hardenberg

Het bestuur van de Dierenparade Noordshow heeft het voornemen hun show in 2021 te gaan onderbrengen in “Evenementenhal Hardenberg”. De show zal dan (behoudens goedkeuring KLN, NBS en Facilitair bureau) gehouden worden op 16, 17 en 18 december. Samen met de leden van de Noordshow en de vele vrijwilligers werd op 6 januari (via ZOOM) al stil gestaan bij een vertrek uit Assen. Het is waarschijnlijk goed u hierbij het volgende mee te geven wat belangrijk was in de besluitvorming.

Meer lezen

Oneto Digitaal

Nederlandse Kleindierrassen tijdens Oneto

Met het vanwege Corona afgelasten van de reguliere Oneto en de Oneto Jeugdshow, is het idee ontstaan voor Oneto Digitaal. Kort gezegd het insturen en laten beoordelen van dierfoto’s in verschillende categorieën met prijzen voor de als beste beoordeelde dieren. Zie daarvoor het vraagprogramma.

De uitwerking van dit idee had echter meer voeten in aarde en het Oneto digitaal team heeft in een korte tijd op een geweldige wijze de organisatie en uitwerking opgepakt en een digitale omgeving gecreëerd om Oneto digitaal daadwerkelijk vorm te geven. Deze inzet is gewaardeerd met bijna 700 inzendingen.

Meer lezen

Een verloren jaar

De een na de andere kleindierkeuring en bijbehorende show vervalt vanwege COVID-19. Organisaties die het niet aandurven vanwege de kans op o.a. besmetting, maar ook financiën spelen een rol. Elke show worden er toch kosten gemaakt en het is maar de vraag of je die eruit haalt als er te weinig fokkers inzenden. Dan is het ook nog afwachten of er voldoende keurmeesters beschikbaar en bereid zijn om te komen.

Van de grotere shows staan Oneto en Noordshow nog in de planning. Binnenkort zal duidelijk worden of deze shows doorgaan of niet. [edit: inmiddels is bekend dat Oneto niet doorgaat]

Onder de titel “Een verloren jaar voor fokkers van kleindieren in Twente: ‘Dan zeggen ze volgend jaar beter. Hoezo volgend jaar?” is er een artikel verschenen in Tubantia dat het gevoel van velen weergeeft.

VPKV tentoonstelling en ledenvergadering

Beste leden,

Na onze jong dierendag hebben we helaas ook moeten besluiten om de wintertentoonstelling te annuleren.

De jeu de boules vereniging heeft ons laten weten dat
” de hal in verband met de coronacrisis op dit moment niet beschikbaar is voor evenementen van deze omvang. Dit houdt verband met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand, onvoldoende horecacapaciteit en andere overheidsmaatregelen waaraan niet voldaan kan worden. Het spijt ons dat wij u niet beter kunnen berichten, maar wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.”

We hebben nog gekeken naar andere opties, maar het bestuur heeft besloten niet met gevoel, maar op grond van realiteit het risico niet te tarten en te besluiten dit jaar geen show te houden.

Om dezelfde reden hebben we besloten de ledenvergadering van aanstaande maandag,
5 oktober 2020 te annuleren.

Hopende op uw begrip wensen we iedereen alle gezondheid toe,

Bestuur VPKV

JongDierenDag 2020 geannuleerd

Beste leden,

Het bestuur van KDV Westland heeft ons afgelopen week laten weten de JongDierenDag te willen annuleren. Daarop hebben we ons, als bestuur van VPKV, achter die beslissing geschaard. Ondanks dat we al heel ver waren met de voorbereidingen hebben we gemeend de veiligheid van ons allen boven alles te stellen. Mede na de persconferentie van afgelopen dinsdag moeten we ons afvragen of we een dergelijk evenement wel door moeten laten gaan en een risico willen lopen. 

We vinden het, net als jullie, ontzettend jammer, we hadden allemaal veel zin in deze dag, zoals ook te zien aan het aantal inschrijvingen van ruim 250! dieren.

In de aankomende tijd zullen betaalde inschrijvingen teruggeboekt worden. 

Hopende op jullie begrip,

Namens het bestuur
VPKV

National Federationshow UK afgelast

De National Federationshow in de UK gaat niet door. Tijdens de raadsvergadering van de Nationale Federatie van Pluimveeclubs (2/8/20) is het besluit door de Federatieraad genomen dat er, vanwege de voortdurende coronavirus pandemie en de onzekerheid van de komende maanden, geen andere optie was dan de show dit jaar te annuleren.

“Dit is niet een beslissing die licht is genomen, maar het welzijn van allen die de show bijwonen moet van groot belang zijn en overwegen. ‘The Fed’ zal terugkeren, groter en beter, op 18 & 19 december 2021. We hopen dat jullie dan weer mee kunnen doen. Blijf veilig”

Bron: FaceBook | The Federation Championship Show

Website | The Federation Championship Show

Dierenparade Noordshow Corona-proof

Nieuws van de Noordshow

Dierenparade Noordshow vindt plaats op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 januari 2021.
Als vertrouwd vindt de dierenparade en show plaats in de Expohal in Assen.

Corona heeft er voor gezorgd dat alles erg goed uitgedacht – gecontroleerd – diervriendelijk gemaakt is en voor de mens veilig en gezond.

Meer lezen

De Europa Show

De Europa Show lijkt toch plaats te vinden. Tijdens een videoconferentie op 23 juli 2020 was het EE-bestuur verheugd over het aanbod van de Poolse Associatie om de geannuleerde Europa show in Tulln (A) over te nemen.

Deze zal dan georganiseerd worden in Kielce. Een delegatie van het bestuur komt op 5-6 september in Warschau bijeen met de Poolse verantwoordelijken om te verduidelijken of de show al in 2021 of wellicht in 2022 kan worden gehouden en om verdere details te bespreken.

Meer lezen

VPKV