National Federationshow UK afgelast

De National Federationshow in de UK gaat niet door. Tijdens de raadsvergadering van de Nationale Federatie van Pluimveeclubs (2/8/20) is het besluit door de Federatieraad genomen dat er, vanwege de voortdurende coronavirus pandemie en de onzekerheid van de komende maanden, geen andere optie was dan de show dit jaar te annuleren.

“Dit is niet een beslissing die licht is genomen, maar het welzijn van allen die de show bijwonen moet van groot belang zijn en overwegen. ‘The Fed’ zal terugkeren, groter en beter, op 18 & 19 december 2021. We hopen dat jullie dan weer mee kunnen doen. Blijf veilig”

Bron: FaceBook | The Federation Championship Show

Website | The Federation Championship Show

De Europa Show

De Europa Show lijkt toch plaats te vinden. Tijdens een videoconferentie op 23 juli 2020 was het EE-bestuur verheugd over het aanbod van de Poolse Associatie om de geannuleerde Europa show in Tulln (A) over te nemen.

Deze zal dan georganiseerd worden in Kielce. Een delegatie van het bestuur komt op 5-6 september in Warschau bijeen met de Poolse verantwoordelijken om te verduidelijken of de show al in 2021 of wellicht in 2022 kan worden gehouden en om verdere details te bespreken.

Meer lezenDe Europa Show

Gelderlandshow gaat door

De Gelderlandshow blijft doorgaan !! Nadat de organisatie op 2 januari ’20 te horen hebben gekregen dat de vertrouwde hal in Wijchen niet langer beschikbaar was, is met stoom en kokend water een zoektocht gestart naar een nieuwe locatie voor de op een na grootste kleindiermanifestatie die ons land kent. En wij zijn er wonderwel in geslaagd !!
Van 11-13 december kunnen wij terecht in de echt fraaie Metropole Hal in Druten.

Meer lezenGelderlandshow gaat door

Ingeschreven dieren Noordshow 2020

De Noordshow is een nationale tentoonstelling die van donderdag 9 t/m zaterdag 11 januari 2020 gehouden wordt in de Expohal in Assen. Het nationale karakter betekent dat fokkers uit heel Nederland met hun dieren naar Assen komen. Vanwege de grote verscheidenheid aan rassen, is er ook internationale belangstelling en vinden fokkers uit de omringende landen hun weg naar Assen en kennen we inzendingen vanuit met name de landen Duitsland, België en Luxemburg. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 15.000 mensen de Noordshow en vanwege de grootte is er ook vanuit het buitenland belangstelling om de show te bezoeken.

Meer lezenIngeschreven dieren Noordshow 2020

Onderzoek bij de konijnen Dierenparade Noordshow 2020

Voor u gelezen op de FaceBook pagina van de Noordshow

Konijnen staan de laatste jaren nogal in de kijker vanwege dierenwelzijn. Belangrijk onderdeel van dierenwelzijn is diergezondheid. Om zowel voor de fokker een indruk van de gezondheid van de dieren, als voor de overheid een indruk te geven over het welzijn van onze raskonijnen, willen we uw konijnen aan dit onderzoek mee laten doen tijdens de Dierenparade Noordshow.

Het betreft een samenwerking tussen dierenartsen, Kleindier Liefhebbers Nederland, Anicura, de World Rabbit Science Associaton en de Universiteit Utrecht. De laatste voert de regie over het onderzoek. Voor KLN is het belangrijk te weten of er zich ziekten onder onze konijnen bevinden en of dit dan regionaal of landelijk verspreid is.

Meer lezenOnderzoek bij de konijnen Dierenparade Noordshow 2020

Noordshow komt speciaalclubs tegemoet

Voor u gelezen op de FaceBook pagina van de Noordshow

Een paar jaar terug was er een boulevard van speciaalclubs op de Noordshow. Door velen werd dit gewaardeerd. Nadeel was wel dat de stands niet bij de eigen dieren in de buurt stonden.

Doordat de Dierenparade Noordshow sinds vorig jaar een ander concept heeft, waardoor een deel van de hal in beslag genomen wordt voor het thema “Kind en Dier”, is de beschikbare ruimte voor speciaalclubs beperkt geworden. Dat vinden we als Dierenparade Noordshow oprecht jammer. Mochten er de komende jaren zich ontwikkelingen voordoen waarin we toch meer ruimte kunnen toedelen dan zullen we dit zeker doen.

Meer lezenNoordshow komt speciaalclubs tegemoet