National Federationshow UK afgelast

De National Federationshow in de UK gaat niet door. Tijdens de raadsvergadering van de Nationale Federatie van Pluimveeclubs (2/8/20) is het besluit door de Federatieraad genomen dat er, vanwege de voortdurende coronavirus pandemie en de onzekerheid van de komende maanden, geen andere optie was dan de show dit jaar te annuleren.

“Dit is niet een beslissing die licht is genomen, maar het welzijn van allen die de show bijwonen moet van groot belang zijn en overwegen. ‘The Fed’ zal terugkeren, groter en beter, op 18 & 19 december 2021. We hopen dat jullie dan weer mee kunnen doen. Blijf veilig”

Bron: FaceBook | The Federation Championship Show

Website | The Federation Championship Show

Ter overname Wyandotte krielen

[Update: Er is inmiddels een oplossing gevonden, reageren is niet meer nodig]

Normaal gesproken gebruiken we de website niet om dieren aan te bieden, maar dit is een uitzondering. Door privé-omstandigheden zijn we op zoek naar een nieuwe liefhebber voor een 12-tal Wyandotte kriel hennen en een 2 tal hanen in de kleuren wit en zwart.

Mocht u interesse hebben kunt u dat kenbaar maken via onze contactpagina.

Foto is ter illustratie; dit zijn niet de hennen en hanen waar het om gaat.

Vers eitje met een luchtje

Vanwege ophokplicht blijven de kippen voorlopig binnen

Kippen zijn leuke dieren! Daarnaast leveren ze ook nog eens heel regelmatig een lekker vers eitje. Ondanks dat het een vers eitje is kan er toch “een luchtje aan zitten”.

Dat luchtje kan komen door het voedsel van de kippen. Hebben ze toevallig ui, bieslook, prei of iets met knoflook gegeten? Voer waarin vis of visafval in verwerkt is of raapzaad kan de oorzaak zijn van een afwijkende geur.

Meer lezenVers eitje met een luchtje

Voedersysteem voor kippen

Onderstaande video van de Facebook pagina van Gardening Australia, laat zien hoe je eenvoudig een voersysteem voor kippen kunt maken. Misschien een idee voor onze hoenderliefhebbers?

Easy DIY backyard chicken feeder! 🐔

Hannah shows us how to make the ultimate chicken feeder!It's got the trifecta: it's rat-proof, bird-proof and weather-proof!

Geplaatst door Gardening Australia op Dinsdag 9 juni 2020

Cursusmateriaal pluimvee

Het agrarisch MBO-onderwijs heeft in samenwerking met het bedrijfsleven en uitgeverij Roodbont online lesmateriaal ontwikkeld. Per diergroep kan je verschillende online basiscursussen volgen, waarvan er ook een over pluimvee gaat. Wellicht zijn door de commerciële insteek niet alle hoofdstukken even geschikt, maar onderwerpen als “vertering bij pluimvee” en “weerstand en immuniteit” raken ook de hobbyhouders.

Kuikenradar

Voor u gespot:

De Nederlandse Kuikenradar houdt broedresultaten bij van leden van Speciaalclubs van rashoenders in de broedperiode januari tot en met juni.
In verband met de privacy wetgeving kunt u op deze pagina allen zien wáár in Nederland nieuwe kuikens zijn uitgebroed.
Gedetailleerde informatie (hoeveel van welke soort en kleurslag) is alleen beschikbaar voor leden van deelnemende clubs op hun eigen Kuikenradar-clubpagina.