KLN ExpertMeeting “EierKeuring”

De werkgroep Communicatie van KLN gaat zogenaamde ExpertMeetings organiseren. Tijdens zo’n meeting bespreekt een expert (of meerdere experts) een onderwerp. De meeting wordt online gehouden m.b.v. MS Teams. Als lid van KLN kunt u daarbij zijn en vragen stellen.

In de eerste ExpertMeeting staat het onderwerp EierKeuring centraal. U heeft hierover ook al in Kleindier Magazine kunnen lezen. O.l.v. Dhr. J. Albada zullen de heren van Wetering, Fennema en Vlaardingerbroek hun expertise delen en uw vragen beantwoorden.

Deze eerste ExpertMeeting staat gepland op dinsdag 8 december a.s. om 20:00 uur. U kunt zich aanmelden via deze link

Een aantal dagen voor de meeting ontvangt u per mail de link om deel te nemen. We hopen uiteraard op een grote ‘opkomst’.

Afschermplicht voor hobbypluimvee

De kans op vogelgriep vanuit Rusland wordt groter

Na de melding van vogelgriep op 21 oktober jl. is er vogelgriep geconstateerd op een bedrijf in Altforst (gemeente Maas en Waal). Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag aangekondigd dat hobbydierhouders en kinderboederijen in het hele land hun pluimvee en watervogels zodanig moeten afschermen dat er geen contact mogelijk is met wilde vogels en hun uitwerpselen. Tevens is er een tentoonstellingsverbod ingesteld.

Bron: Levende Have | Vogelgriep in Altforst; afschermplicht hobbyhouders en kinderboerderijen

Aanvullend heeft het bestuur van KLN het volgende gepubliceerd:

Meer lezen

National Federationshow UK afgelast

De National Federationshow in de UK gaat niet door. Tijdens de raadsvergadering van de Nationale Federatie van Pluimveeclubs (2/8/20) is het besluit door de Federatieraad genomen dat er, vanwege de voortdurende coronavirus pandemie en de onzekerheid van de komende maanden, geen andere optie was dan de show dit jaar te annuleren.

“Dit is niet een beslissing die licht is genomen, maar het welzijn van allen die de show bijwonen moet van groot belang zijn en overwegen. ‘The Fed’ zal terugkeren, groter en beter, op 18 & 19 december 2021. We hopen dat jullie dan weer mee kunnen doen. Blijf veilig”

Bron: FaceBook | The Federation Championship Show

Website | The Federation Championship Show

Ter overname Wyandotte krielen

[Update: Er is inmiddels een oplossing gevonden, reageren is niet meer nodig]

Normaal gesproken gebruiken we de website niet om dieren aan te bieden, maar dit is een uitzondering. Door privé-omstandigheden zijn we op zoek naar een nieuwe liefhebber voor een 12-tal Wyandotte kriel hennen en een 2 tal hanen in de kleuren wit en zwart.

Mocht u interesse hebben kunt u dat kenbaar maken via onze contactpagina.

Foto is ter illustratie; dit zijn niet de hennen en hanen waar het om gaat.

Vers eitje met een luchtje

Vanwege ophokplicht blijven de kippen voorlopig binnen

Kippen zijn leuke dieren! Daarnaast leveren ze ook nog eens heel regelmatig een lekker vers eitje. Ondanks dat het een vers eitje is kan er toch “een luchtje aan zitten”.

Dat luchtje kan komen door het voedsel van de kippen. Hebben ze toevallig ui, bieslook, prei of iets met knoflook gegeten? Voer waarin vis of visafval in verwerkt is of raapzaad kan de oorzaak zijn van een afwijkende geur.

Meer lezen

Cursusmateriaal pluimvee

Het agrarisch MBO-onderwijs heeft in samenwerking met het bedrijfsleven en uitgeverij Roodbont online lesmateriaal ontwikkeld. Per diergroep kan je verschillende online basiscursussen volgen, waarvan er ook een over pluimvee gaat. Wellicht zijn door de commerciële insteek niet alle hoofdstukken even geschikt, maar onderwerpen als “vertering bij pluimvee” en “weerstand en immuniteit” raken ook de hobbyhouders.