Honderden dode vogels door vogelgriep

Honderden dode vogels door vogelgriep

Honderden ganzen, meeuwen en roofvogels spoelen aan langs de Groningse Waddenkust. Allemaal het slachtoffer van de vogelgriep. Het aantal berichten over vogelgriep nam de laatste tijd wat af, maar blijkbaar was dat van korte duur.

De verspreiding van vogelgriep gaat snel, voornamelijk door de verspreiding van uitwerpselen. Een wandeling door een gebied met veel ganzen en met de mest onder je schoenen helpt de mens ook een handje (voetje) mee. Aangezien het virus overdraagbaar is op de mens is het belangrijk alert te zijn en hygiëne in acht te nemen.

Lees het hele bericht op:
RTVNoord | Vogelgriep slaat toe: honderden dode vogels langs Groningse kust

Vraag voor een van onze leden

Ik heb thuis (Maasland) een koppeltje Lakevelders ( haan + 3 hennen)
Nu ga ik mijn ren uitbreiden tot 120m2.
Ik zoek nog 2 hennetjes erbij. Zijn er bij de leden Lakenveldfokkers?
In de hoop iets te horen.

Mocht u iet weten kunt u het altijd via het bestuur (info@vpkv.net) laten weten

The Private Life of Chickens

Kippen worden al jarenlang gehouden om het vlees en de eieren. In de loop der tijd zijn daar de hanengevechten en de shows bij gekomen. Maar waarom is de kip uitgekozen i.p.v. een van de andere vogelsoorten?

Onderstaande video is zeer de moeite waard om eens te kijken.

Meer lezen

ExpertMeeting “Garvo voeding”

KLN organiseert regelmatig een ExpertMeeting. Tijdens een ExpertMeeting komen een of meerdere experts aan het woord over een specifiek onderwerp binnen de kleindierhobby. Tijdens deze online meeting kunnen ‘aanwezigen’ vragen stellen.

Op maandag 8 maart 2021 om 20:00 ’s avonds schuiven Herman Garretsen (algemeen directeur van Garvo) en Mariska Hooijer (productadviseur bij Garvo) aan bij de KLN Expertmeeting. Tijdens deze meeting vertellen ze over, maar willen ze vooral graag met jou in gesprek over – de titel zegt het al – voeding, vetering en vitaliteit. Als lid van de kleindierenvereniging is het voor jou als hobby of sport erg belangrijk dat je weet wát je moet voeren, welk effect dit heeft op de vertering en welke gevolgen dit heeft voor de vitaliteit van je dier. Naast dat de kennis vanuit Garvo graag met je gedeeld wordt, is er ook alle ruimte om je vragen te stellen of specifiek in te gaan op jou persoonlijke situatie.

Meer lezen

VPKV