JongDierenDag gaat niet door

Gisteren is onderstaand bericht verstuurd

Helaas, helaas.
Afgelopen woensdag is er bij de kinderboerderij in Vlaardingen vogelgriep geconstateerd.
Daarbij zijn er een 3 en een 10 kilometer risicozone afgebakend. Dit houdt in dat Maasdijk binnen de 10 km zone valt.

Gisteren en vandaag hebben we intensief contact gehad met de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). We hebben het dwingende advies gekregen de jongdierendag niet door te laten gaan, vanwege hoog risico op indirecte besmetting. Veel van onze leden hebben naast konijnen en duiven ook pluimvee, waardoor onbedoeld vogelgriep kan worden meegenomen..

We moeten dan ook met spijt de jongdierendag afgelasten, hoe jammer we het ook vinden.
We komen zo snel mogelijk bij jullie terug met alternatieven/ideeën zodra het weer mogelijk is.

KDV Westland

Foto: Internet

JongDierenDag 2022

Op 27 augustus a.s. organiseert KDV Westland, in samenwerking met VPKV, wederom een JongDierenDag. U heeft inmiddels het vraagprogramma per post of per mail ontvangen. Mocht dat niet het geval zijn, laat het ons weten of download ze van deze website.

Helaas mogen AI gevoelige dieren vanwege vogelgriep nog steeds niet vervoerd worden en ontbreken om die reden op deze dag. Uiteraard zijn alle leden wel van harte welkom.

JongDierenDag 2019

Vandaag, zaterdag 31 augustus, mochten we ruim 330 jonge dieren verwelkomen in de mooie locatie van Plantenkwekerij Beekenkamp in Maasdijk. Ook dit jaar is deze dag samen gehouden en georganiseerd met KDV Westland.

Vanwege de AVG (privacywet) mogen we niet zonder meer alle foto’s plaatsen. Hieronder een kleine selectie om een indruk te krijgen. Leden kunnen inloggen en alle gemaakte foto’s wel zien. Mocht u wel lid zijn en nog niet kunnen inloggen, kunt u zich hier registreren.

Lees meer

Opbouw jongdierendag 2019

“Vele handen maken licht werk”. Zeer toepasselijk bij het opbouwen afgelopen vrijdagavond. Met ca. 1,5 uur hadden we alle 330 kooien staan, zat er hotmot of zand in en hingen de bordjes eraan.

De hal van plantenkwekerij Beekenkamp in Maasdijk in een perfecte locatie voor deze dag.

Artikel JongDierenDag

Ondanks dat onze JongDierenDag inmiddels al weer een tijdje achter de rug is, willen we u onderstaand artikel toch niet onthouden. Met dank aan Cees voor het beschikbaar stellen van het origineel.

Artikel JongDierenDag


Meer info over onze JongDierenDag van 2018 vindt u hier

 

VPKV