Jong Dieren Dag 2023

Op zaterdag 26 augustus a.s. organiseert VPKV in samenwerking met KDV Westland weer haar Jong Dieren Dag (JDD). Hieronder vindt u het vraagprogramma en het inschrijfformulier.

We hopen u allen te ontmoeten!

Pictogram

Vraagprogramma JDD 2023 223.23 KB 37 downloads

Pictogram

Inschrijfformulier JDD 2023 16.08 KB 15 downloads

Stem op VPKV

Nee, we zijn geen politieke partij begonnen, maar we doen wel mee met een actie van Garvo. Onlangs heeft u op de website en in de nieuwsbrief kunnen lezen dat VPKV deelnemer is. In de afgelopen weken hebben velen de video van Garvo bekeken.
In totaal waren het zeker 8000 unieke views en dat betekent dat er dus minimaal €8000,- in de pot zit.

In deze volgende fase, die loopt t/m 28 maart a.s., moet VPKV zoveel mogelijk stemmen binnen halen. Hoe groter ons aandeel in de stemmen, hoe groter ons aandeel in de pot. Daarom vragen we u dus om te stemmen op VPKV. Dat doet u door op deze website te kiezen voor VPKV en uw e-mail adres op te geven. Vervolgens krijgt u een mail van Garvo met een activatie link. Pas als u op de link geklikt hebt is uw stem bevestigd en telt deze mee.

U kunt per e-mail adres eenmaal stemmen, maar als u meer mailadressen heeft ….
En u heeft vast ook familie, vrienden, buren en kennissen, die ook allemaal een mailadres hebben en die hebben ook weer familie en vrienden. Kortom, u snapt hoe het kan werken.

Hieronder vindt een korte video met uitleg hoe u kunt stemmen. We hopen uiteraard dat we met z’n allen een mooi bedrag binnen kunnen slepen. Oh ja … stem voor 28 maart!

Voer voor watervogels

KLN organiseert regelmatig een ExpertMeeting. Tijdens een ExpertMeeting komen een of meerdere experts aan het woord over een specifiek onderwerp binnen de kleindierhobby. Tijdens deze online meeting kunnen ‘aanwezigen’ vragen stellen.

Op donderdag 25 maart a.s. is Kasper Faunafood onze host in de ExpertMeeting “Voer voor watervogels”. U kunt hier online bij aanwezig zijn. Meldt u zich via deze link aan en in de week voorafgaand aan de meeting ontvangt u de benodigde gegevens.

ExpertMeeting “Garvo voeding”

KLN organiseert regelmatig een ExpertMeeting. Tijdens een ExpertMeeting komen een of meerdere experts aan het woord over een specifiek onderwerp binnen de kleindierhobby. Tijdens deze online meeting kunnen ‘aanwezigen’ vragen stellen.

Op maandag 8 maart 2021 om 20:00 ’s avonds schuiven Herman Garretsen (algemeen directeur van Garvo) en Mariska Hooijer (productadviseur bij Garvo) aan bij de KLN Expertmeeting. Tijdens deze meeting vertellen ze over, maar willen ze vooral graag met jou in gesprek over – de titel zegt het al – voeding, vetering en vitaliteit. Als lid van de kleindierenvereniging is het voor jou als hobby of sport erg belangrijk dat je weet wát je moet voeren, welk effect dit heeft op de vertering en welke gevolgen dit heeft voor de vitaliteit van je dier. Naast dat de kennis vanuit Garvo graag met je gedeeld wordt, is er ook alle ruimte om je vragen te stellen of specifiek in te gaan op jou persoonlijke situatie.

Lees meer

Voortgang Noordshow

KLN Nieuws

L.S.,

Naar aanleiding van het feit dat de Dierenparade Noordshow niet langer kan beschikken over de locatie in Assen heeft intensief overleg plaatsgevonden met de meest betrokken partijen. Helaas heeft het overleg niet geleid tot een breed gedragen oplossing.
Omdat er voor 1 maart 2021 duidelijkheid dient te zijn voor alle tentoonstellingsorganisaties is de heer Arie Endendijk gevraagd om een bindend advies uit te brengen aan het bestuur van KLN en NBS. De heer Arie Endendijk zal, nadat hij met de meest betrokken partijen individuele gesprekken heeft gevoerd, op 17 februari 2021 het bindend advies uitbrengen.

Lees meer

ExpertMeeting “Fokken zonder gokken”

Op woensdag 13 januari vindt de KLN ExpertMeeting “Fokken zonder gokken” plaats. Jan Steverink geeft uiteg over het meten van kenmerken bij kippen en hoe je op basis daarvan dieren kunt selecteren voor de fokkerij. Daarbij legt hij een link tussen de bedrijfsmatige- en de hobby houderij. Na de uitleg kunnen vragen gesteld worden en zou Jan graag de discussie aangaan over de rol van speciaalclubs als stamboekvereniging. Iedereen is welkom, in het bijzonder de leden van de diverse speciaalclubs!

Lees meer

KLN ExpertMeeting “EierKeuring”

De werkgroep Communicatie van KLN gaat zogenaamde ExpertMeetings organiseren. Tijdens zo’n meeting bespreekt een expert (of meerdere experts) een onderwerp. De meeting wordt online gehouden m.b.v. MS Teams. Als lid van KLN kunt u daarbij zijn en vragen stellen.

In de eerste ExpertMeeting staat het onderwerp EierKeuring centraal. U heeft hierover ook al in Kleindier Magazine kunnen lezen. O.l.v. Dhr. J. Albada zullen de heren van Wetering, Fennema en Vlaardingerbroek hun expertise delen en uw vragen beantwoorden.

VPKV