Entplicht RHD2

KLN Nieuws

ALV besluit voor de konijnen tijdens het tentoonstellingsseizoen 2019-2020.

Tijdens de laatste ALV van onze KLN in juni 2019 is besloten om toch ook voor het tentoonstellingsseizoen 2019-2020 de entplicht voor RVHD type 2 te blijven doorvoeren. Gezien de vele uitbraken, zowel bij de vleeskonijnen in de intensieve bedrijven, als bij de gezelschapskonijnen in den lande, hebben we besloten om toch voor het komend seizoen het risico van infectie tijdens een tentoonstelling door middel van een entverplichting te minimaliseren.

Meer lezenEntplicht RHD2

Jaarboek KLN 2018

Op maandag 27 mei aanstaande is er een extra ledenvergadering van de VPKV waarin het jaarboek KLN 2018 centraal staat. Het jaarboek en het Meerjaren plan zijn te downloaden van de site van KLN of via onze website op onze downloadpagina of hier onder.

Reactie KLN op EenVandaag

KLN Nieuws

Het kan u bijna niet ontgaan zijn afgelopen week: de uitzending van EenVandaag over tekeningrassen. Zie ook ons bericht eerder deze week.

In de media kwamen allerlei berichtgevingen zoals deze:

KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) kwam vandaag met een reactie en plaatsten deze o.a. op hun website.

Meer lezenReactie KLN op EenVandaag

Oproep aan alle KLN leden

KLN Nieuws

KLN heeft de volgende oproep geplaatst op hun website

Het bestuur heeft het concept KLN Meerjarenplan 2019 – 2020, met de basis op orde naar een toekomstbestendige KLN, ¨de fokker centraal en het welzijn van het dier voorop¨, gereed.

Op 22 oktober 2018 en 23 februari 2019 heeft het bestuur haar concept Meerjarenplan KLN 2019 – 2020 besproken met de Raad van Advies. Doel van deze bespreking was enerzijds het delen van informatie en anderzijds het krijgen van feedback van de provinciale bestuurders. Om tot een gedragen KLN Meerjarenplan 2019 – 2020 te komen, vindt het bestuur inbreng van alle leden van groot belang. Ieder lid krijgt tot 1 april 2019 de mogelijkheid om inbreng te leveren.

Meer lezenOproep aan alle KLN leden

Gedachten wisselen over de toekomst

KLN Nieuws

Op de website van KLN staat onderstaand bericht te lezen.

Beste KLN-leden,

Zoals al in een eerder stadium aangegeven hecht het bestuur grote waarde aan het met de leden van gedachten te wisselen over (de toekomst van) onze liefhebberij. Wij willen de verkregen informatie gebruiken voor het op te stellen Meerjarenplan KLN.
Jan Dirk Nijkamp, Voorzitter KLN, en Kor Flokstra, Portefeuillehouder Verenigingsondersteuning, willen u graag ontmoeten en met u in gesprek.

Dat doen wij op locaties waar ook u aanwezig bent.

  • Zondag 9 december van 14 – 15 uur tijdens de Oneto te Enschede
  • Zaterdag 15 december van 14 – 15 uur tijdens de Bondsshow kleine knagers, de Gelderlandshow te Wijchen
  • Zaterdag 5 januari 2019 van 14 – 15 uur tijdens de Bondsshow overige diergroepen, de Noordshow te Assen
  • Zondag 19 januari 2019 van 14 – 15 uur tijdens de Bondsshow cavia´s te Boskoop.

Wij ontmoeten u graag bij de KLN-stand.

Groet,

Jan Dirk Nijkamp

Voorzitter KLN

Bron: Kleindier Liefhebbers Nederland

Nieuws van de voorzitter KLN, november 2018

Op de website van KLN staat vandaag onderstaand bericht te lezen.

Logo KLNBeste leden van KLN,

Communicatie, communiceren, het delen van informatie, met elkaar praten etc. Waar ik ook kom het woord ‘communicatie’ wordt bijna altijd in de mond genomen.
‘KLN moet meer communiceren’, als de leden deze opvatting hebben dan moet ik daar als voorzitter iets mee.
Van mijn kant mag u iedere maand op de KLN-site en op Facebook een bericht verwachten over het reilen en zeilen van KLN en het bestuur.

Meer lezenNieuws van de voorzitter KLN, november 2018

NCD advies KLN

NCD: newcastle chicken disease

Sinds eind april zijn er bij 10 hobbypluimveehouders verspreid over België uitbraken met velogeen NCD-virus vastgesteld. De helft van deze uitbraken heeft zich in de afgelopen weken voorgedaan. Dit zou erop kunnen wijzen dat het virus zich steeds verder verspreidt. Het betreft een virus-stam met zeer hoge ziekteverschijnselen.

Meer lezenNCD advies KLN

Avicultura en KLN weer samen in Boskoop

Logo van AviculturaHet verheugt de besturen van AVICULTURA EN KLN ZUIDHOLLAND u te kunnen meedelen dat zowel de NBS als KLN een bondsshow bij ons hebben ondergebracht.

De sierduiven komen dus weer naar Boskoop en wij nodigen alle speciaalclubs uit om hun club/districtshows bij ons onder te brengen. Ook de bondsshow van de Cavia’s is op verzoek van de liefhebbers zelf toegewezen aan onze show en daar zijn we erg blij mee.

We danken de bonden en hun leden voor het on ons gestelde vertrouwen en zullen er alles aan doen om er een prachtige kleindierenhappening van te maken. In week 3, welke eindigt op zondag 20 januari, zullen de hallen van GROENDIREKT weer geheel gevuld zijn met kleindieren uit hopelijk alle diergroepen.

De beschikbare ruimte is (in vergelijking met 2018) meer dan verdubbeld en op 7500 m2 showruimte kunnen we u en uw dieren volop ruimte bieden, dit gecombineerd met de sfeer die u inmiddels van ons gewend bent.

Ook hebben wij betere omstandigheden kunnen realiseren betreffende warmte en comfort. Zet het nu vast in uw agenda, ….de 3e week van januari DE slotshow van het komende tt seizoen.

Bron: FaceBook pagina Koninklijke Nederlandse Vereniging Avicultura

Klik hier voor meer informatie over Avicultura op deze website

Diergroepen bondstentoonstellingen verdeeld

Op de KLN bestuursvergadering van 5 juni jl. is het volgende besloten:

Logo KLN

  • De Noordshow organiseert de Bondstentoonstelling voor de diergroepen konijnen, (dwerg)hoenders, Serama’s en sier- en watervogels.
  • Avicultura organiseert de Bondstentoonstelling cavia’s en de
  • Gelderlandshow brengt de diergroep kleine knagers onder.

De toezeggingen voor de bondshow 2018 ligt voor één jaar vast. Op een zeer kort termijn komt men weer bij elkaar voor verder overleg en zullen naar verwachting de Bondstentoonstellingen voor de komende jaren worden besproken.

Bron: KLN