Corona crisis en de gevolgen voor onze hobby

KLN Nieuws

In de afgelopen maanden hebben wij, als KLN-bestuur, de richtlijnen gevolgd, zoals deze door het RIVM en de regering zijn opgesteld. Afgelopen week hebben wij een nieuw protocol opgesteld over het tatoeëren van konijnen en het enten van konijnen en hoenders en dwerghoenders. Corona heeft een grote impact op de samenleving en onze hobby.

Op dit moment ontvangen wij veel vragen van verenigingen en speciaalclubs over wat er gaat gebeuren in de komende maanden, nu de maatregelen iets minder strikt lijken te worden. KLN blijft de maatregelen van de regering en het RIVM opvolgen.

Meer lezenCorona crisis en de gevolgen voor onze hobby

Entplicht RHD2

KLN Nieuws

ALV besluit voor de konijnen tijdens het tentoonstellingsseizoen 2019-2020.

Tijdens de laatste ALV van onze KLN in juni 2019 is besloten om toch ook voor het tentoonstellingsseizoen 2019-2020 de entplicht voor RVHD type 2 te blijven doorvoeren. Gezien de vele uitbraken, zowel bij de vleeskonijnen in de intensieve bedrijven, als bij de gezelschapskonijnen in den lande, hebben we besloten om toch voor het komend seizoen het risico van infectie tijdens een tentoonstelling door middel van een entverplichting te minimaliseren.

Meer lezenEntplicht RHD2

Jaarboek KLN 2018

Op maandag 27 mei aanstaande is er een extra ledenvergadering van de VPKV waarin het jaarboek KLN 2018 centraal staat. Het jaarboek en het Meerjaren plan zijn te downloaden van de site van KLN of via onze website op onze downloadpagina of hier onder.

Pictogram

Jaarboek KLN 2018 0.00 KB 6 downloads

Jaarboek Kleindier Liefhebbers Nederland over het verslagjaar 2018 …
Pictogram

KLN Meerjarenplan 2019 – 2020 0.00 KB 6 downloads

Met de basis op orde naar een toekomstbestendige KLN “de kleindierliefhebber centraal…

Reactie KLN op EenVandaag

KLN Nieuws

Het kan u bijna niet ontgaan zijn afgelopen week: de uitzending van EenVandaag over tekeningrassen. Zie ook ons bericht eerder deze week.

In de media kwamen allerlei berichtgevingen zoals deze:

KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) kwam vandaag met een reactie en plaatsten deze o.a. op hun website.

Meer lezenReactie KLN op EenVandaag

Oproep aan alle KLN leden

KLN Nieuws

KLN heeft de volgende oproep geplaatst op hun website

Het bestuur heeft het concept KLN Meerjarenplan 2019 – 2020, met de basis op orde naar een toekomstbestendige KLN, ¨de fokker centraal en het welzijn van het dier voorop¨, gereed.

Op 22 oktober 2018 en 23 februari 2019 heeft het bestuur haar concept Meerjarenplan KLN 2019 – 2020 besproken met de Raad van Advies. Doel van deze bespreking was enerzijds het delen van informatie en anderzijds het krijgen van feedback van de provinciale bestuurders. Om tot een gedragen KLN Meerjarenplan 2019 – 2020 te komen, vindt het bestuur inbreng van alle leden van groot belang. Ieder lid krijgt tot 1 april 2019 de mogelijkheid om inbreng te leveren.

Meer lezenOproep aan alle KLN leden

Gedachten wisselen over de toekomst

KLN Nieuws

Op de website van KLN staat onderstaand bericht te lezen.

Beste KLN-leden,

Zoals al in een eerder stadium aangegeven hecht het bestuur grote waarde aan het met de leden van gedachten te wisselen over (de toekomst van) onze liefhebberij. Wij willen de verkregen informatie gebruiken voor het op te stellen Meerjarenplan KLN.
Jan Dirk Nijkamp, Voorzitter KLN, en Kor Flokstra, Portefeuillehouder Verenigingsondersteuning, willen u graag ontmoeten en met u in gesprek.

Dat doen wij op locaties waar ook u aanwezig bent.

  • Zondag 9 december van 14 – 15 uur tijdens de Oneto te Enschede
  • Zaterdag 15 december van 14 – 15 uur tijdens de Bondsshow kleine knagers, de Gelderlandshow te Wijchen
  • Zaterdag 5 januari 2019 van 14 – 15 uur tijdens de Bondsshow overige diergroepen, de Noordshow te Assen
  • Zondag 19 januari 2019 van 14 – 15 uur tijdens de Bondsshow cavia´s te Boskoop.

Wij ontmoeten u graag bij de KLN-stand.

Groet,

Jan Dirk Nijkamp

Voorzitter KLN

Bron: Kleindier Liefhebbers Nederland