Nederlandse Kleindierrassen tijdens Oneto

NK Nederlandse kleindierrassen tijdens Oneto

Kleindierenshow Oneto organiseert samen met de SZH en de Nederlandse Hoender Club (NHC) het Nederlands Kampioenschap van de Zeldzame Nederlandse Kleindierrassen. De Oneto vindt plaats van 6 tot en met 8 december 2019 in Hangar 11 van het vliegveld in Enschede.

Ontmoeten en honoreren

De organisatie van het Nederlandse Kampioenschap is bedoeld om ervaren fokkers en beginnende liefhebbers van de zeldzame kleindierrassen bij elkaar te brengen en zo kennis uit te wisselen en elkaar te enthousiasmeren in de gedeelde passie, namelijk het houden en fokken van deze unieke erfgoeddieren.

De SZH stelt per diergroep een penning beschikbaar. Elke dier dat door de keurmeester wordt aangewezen als de beste vertegenwoordiger van het ras ontvangt, bij voldoende concurrentie, de oorkonde behorende bij de Nederlandse Kampioen. Zowel de SZH als de NHC zijn aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan, maar ook met documentatie over het hoe en waarom van ons levend erfgoed, als ook de noodzaak van de instandhouding van deze rassen en het belang van genetische diversiteit.

Bron en meer informatie: ZSH | NK Nederlandse kleindierrassen op Oneto