Noordshow komt speciaalclubs tegemoet

Voor u gelezen op de FaceBook pagina van de Noordshow

Een paar jaar terug was er een boulevard van speciaalclubs op de Noordshow. Door velen werd dit gewaardeerd. Nadeel was wel dat de stands niet bij de eigen dieren in de buurt stonden.

Doordat de Dierenparade Noordshow sinds vorig jaar een ander concept heeft, waardoor een deel van de hal in beslag genomen wordt voor het thema “Kind en Dier”, is de beschikbare ruimte voor speciaalclubs beperkt geworden. Dat vinden we als Dierenparade Noordshow oprecht jammer. Mochten er de komende jaren zich ontwikkelingen voordoen waarin we toch meer ruimte kunnen toedelen dan zullen we dit zeker doen.

Natuurlijk is het ook in 2020 prima als u zich als speciaalclub wilt presenteren door bij uw ras(sen) reclame te maken. (Op de kooien of op de kop van een rij kooien).

Als Dierenparade Noordshow hebben we voor 2020 in ieder geval de konijnen en hoenders / dwerghoenders zo ingedeeld dat alle dieren van een speciaalclub steeds bij elkaar zitten.

(Zo zitten bijvoorbeeld de polen en kleurdwergen van de reguliere show achter elkaar).

Bij de hoenders komen de dwerghoenders van hetzelfde soort direct na de hoenders.

Er is zijn dus geen aparte afdelingen hoenders en dwerghoenders meer. Er is nu één groep “kippen”, waarbij dus de dwergvorm van een ras – wat ook in groot bestaat – steeds na elkaar komen. De indeling is nog wel steeds conform de groepen die er zijn. Dus Nederlandse rassen, Belgische rassen, Duitse rassen, Vechthoenrassen etc.

Behartigt een speciaalclub meerdere rassen (bijvoorbeeld BKU club – Brabanters, Kraaikoppen en Uilebaarden) dan komen eerst de (drie) hoenderrassen en worden ze gevolgd door de (drie) dwerghoenderrassen van de speciaalclub.

Hierdoor is het mogelijk om goed in contact te komen met uw leden, want hun dieren zitten allemaal bij elkaar. U hoeft dus ook maar op één plek op de show reclame te maken