Witte hazen, zwarte hazen

Beste allemaal,

Ik wil jullie graag opnieuw kennis laten maken met de zwarte Belgische Haas. Helaas niet meer erkend in Nederland. Het is een uitdaging voor mij om hier weer erkenning op terug te krijgen, zodat zij ook weer in volle glorie voet op Nederlandse bodem krijgen. Dit zal niet van de een op de andere dag gaan, maar met behulp van onze Belgische collega’s gaat dit vast goed komen.

Lees meer

Witte spruit

Ingestuurd door Jolanda van Gameren-Lemmens

Een onverwachtse geboorte op 9 november 2020 een wit hazen kind, moeder is een enorme crack ze weet dat het koud is zo alleen en maakt dan keer op keer een warm bed voor deze kleine spruit.

ABCD in konijnen genetica

Martin heeft afgelopen week een live sessie op FaceBook gegeven over de basis van genetica. Hij heeft aangekondigd volgende week een vervolg te doen. Hieronder zie je de eerste sessie.

ABCD of Rabbit Coats

First of a series of simple explanations of the first 4 sets of rabbit coat gentics, with images and the chance to ask your questions

Geplaatst door Martin Redbeck op Maandag 25 mei 2020

Alle lof voor tatoeëerder

Beste allemaal, ze zijn getatoeëerd alle veertien op twee na, die waren een paar weken daarvoor verkocht, en daar kriebelde het. De beste man vroeg aan mij, wat kost het tatoeëren ik vertelde hem dat hij dan lid moest worden van KLN en een plaatselijke vereniging in de buurt daar het tatoeëren niet zomaar kan. Mijn man en ik weer in overleg, kistje hier kistje daar ik zag overal kistjes ja echt waar.

Lees meer

Nestje witte Belgische Hazen

Nestje witte Belgische Hazen

Hallo allemaal,
Weer een positieve foto voor onze website?.Gisteren is er weer een nestje witte Belgische hazen geboren, maar wat bleek de voedster was nog niet gereed met werpen want vanmorgen(13/5/20) lag er nog een vers jong wat ik direct bij de anderen heb gelegd. Best raar dat sommige voedsters gefaseerd werpen… Heeft iemand daar ervaring mee? De jongen zijn niet te groot, maar ook niet heel klein…

Lees meer

VPKV