Alle lof voor tatoeëerder

Beste allemaal, ze zijn getatoeëerd alle veertien op twee na, die waren een paar weken daarvoor verkocht, en daar kriebelde het. De beste man vroeg aan mij, wat kost het tatoeëren ik vertelde hem dat hij dan lid moest worden van KLN en een plaatselijke vereniging in de buurt daar het tatoeëren niet zomaar kan. Mijn man en ik weer in overleg, kistje hier kistje daar ik zag overal kistjes ja echt waar.

Meer lezenAlle lof voor tatoeëerder

Nestje witte Belgische Hazen

Nestje witte Belgische Hazen

Hallo allemaal,
Weer een positieve foto voor onze website😉.Gisteren is er weer een nestje witte Belgische hazen geboren, maar wat bleek de voedster was nog niet gereed met werpen want vanmorgen(13/5/20) lag er nog een vers jong wat ik direct bij de anderen heb gelegd. Best raar dat sommige voedsters gefaseerd werpen… Heeft iemand daar ervaring mee? De jongen zijn niet te groot, maar ook niet heel klein…

Meer lezenNestje witte Belgische Hazen

Beginnen met erfgoed

Cover Podcast Beginnen met erfgoed

Podcasts over hoenders en konijnen!

‘Beginnen met erfgoed’ is een podcast – een reeks korte radio-documentaires – waarin ervaringsdeskundigen uitleggen hoe je de handen uit de mouwen steekt voor tradities, erfgoed en kunst. Want tradities, erfgoed en kunst moeten we niet alleen documenteren en bewaren, we moeten ze ook in leven houden. Daarom vertellen mensen met ervaring wat je nodig hebt om te starten, wat het kost, wat de valkuilen zijn en waarom het ook jouw passie kan worden.

Meer lezenBeginnen met erfgoed

Nobivac Myxo-RHD plus

Vaccin

Op 30 november jl. is, tijdens het Konijnen & Knaagdierensymposium van Proveto, het nieuws bekend gemaakt dat MSD Animal Health met het nieuwe vaccin Nobivac Myxo-RHD Plus op de markt gaat komen.

Dit vaccin beschermt een konijn 1 jaar tegen zowel myxomatose en RHD1 als RHD2. Daarmee kan MSD wel eens de eerste zijn die met een drievoudig werkend vaccin komt. Hiermee is een konijn met 1 injectie dus beschermd tegen alle bekende en dodelijke konijnen-virussen.

Meer lezenNobivac Myxo-RHD plus

Onderzoek bij de konijnen Dierenparade Noordshow 2020

Voor u gelezen op de FaceBook pagina van de Noordshow

Konijnen staan de laatste jaren nogal in de kijker vanwege dierenwelzijn. Belangrijk onderdeel van dierenwelzijn is diergezondheid. Om zowel voor de fokker een indruk van de gezondheid van de dieren, als voor de overheid een indruk te geven over het welzijn van onze raskonijnen, willen we uw konijnen aan dit onderzoek mee laten doen tijdens de Dierenparade Noordshow.

Het betreft een samenwerking tussen dierenartsen, Kleindier Liefhebbers Nederland, Anicura, de World Rabbit Science Associaton en de Universiteit Utrecht. De laatste voert de regie over het onderzoek. Voor KLN is het belangrijk te weten of er zich ziekten onder onze konijnen bevinden en of dit dan regionaal of landelijk verspreid is.

Meer lezenOnderzoek bij de konijnen Dierenparade Noordshow 2020

Eindkeuring konijnen bij Noordshow in andere vorm

Overzichtsfoto Noordshow

Voor u gelezen op de FaceBook pagina van de Noordshow

De Dierenparade Noordshow zet een enorme stap voorwaarts door de eindkeuring van de konijnen op een volledig andere wijze te doen. De eindkeuring, zoals we die kenden, duurde veel te lang. Dit is voor inzenders en bezoekers niet attractief en bovendien waren de dieren veel te lang “onderweg”. Niet goed in het kader van dierenwelzijn! Op initiatief van erelid G. Dermois, heeft het bestuur samen met KLN zaken vorm gegeven.

Meer lezenEindkeuring konijnen bij Noordshow in andere vorm

Dierenextremisten op heterdaad betrapt

Konijnenhouders

In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee dierenextremisten op heterdaad betrapt tijdens een inbraak bij een konijnenhouder. Het tweetal werd gearresteerd door de politie. LTO en de politie werken al langere tijd samen om dierextremisme aan te pakken.

De voorzitter van LTO Nederland, Marc Calon, verklaart dat hij blij is dat deze extremisten opgepakt zijn. Het is toch te gek als een boer zich op eigen erf niet veilig kan voelen. Complimenten gaan uit naar de snelle actie van de politie en waar mogelijk ondersteunt LTO de ondernemer.

Meer lezenDierenextremisten op heterdaad betrapt